dijous, 25 de maig de 2017

Entrevista per la Universitat Pompeu Fabra (UPF)


Barcelona, 2017.
PREGUNTES PER A OLIVER DETECTIUS

1. Quins són els seus principals encàrrecs? Fraus a empreses i a companyies d'assegurances, i assumptes relacionats amb socis d'empresa familiar i assumptes personals i de parella de diversa índole. Quins són els més comuns en particulars? Localitzacions de persones, situació d'impagament de pensions en separacions, identificar exactament les relacions i persones per Internet per evitar estafes econòmiques i emocionals. Quins són els que més s'encarreguen a empreses? Fraus i robatoris a l'interior de l'empresa, falses baixes mèdiques per treballar en altres llocs, absentisme laboral i pre selecció de personal.

2. Alguna vegada han tingut problemes legals per intromissió a la intimitat de les persones o per un altre tipus de delicte? Mai hem tingut cap problema d'aquestes característiques relacionades amb delictes i intimitat. Com es resolen els problemes en aquests casos? La millor manera de resoldre aquest tipus de conflictes és evitar-los i per a això cal analitzar els punts conflictius en la recerca i esquivar riscos, en resum cal elaborar un pla d'acció preventiu abans d'iniciar el nostre treball.

3.      Què ocorre quan una persona s'adona que l'estan investigant? Pot denunciar-ho?
Si una persona s'adona que l'estan investigant no és un bon auguri, ja que això pot significar dues coses, que no ho hagis fet bé i t'hagi vist, o que la persona va amb molts peus de plom i sap mentir al moment i lloc exacte. En aquests dos casos deixaríem passar un parell de dies perquè es calmessin les aigües i buscar noves estratègies per poder efectuar el seguiment.

En la majoria de casos que s'adonen que ho estan investigant l'origen de la detecció prové del propi client/a, ja que no pren les mesures oportunes de reserva i confidencialitat o seguretat. Nosaltres per precaució no facilitem targetes comercials, utilitzem telèfons inidentificables i no deixem rastres a través d'emails.

En altres ocasions és el propi client/al fet que sense cap tipus d'embuts li manifesta a la persona investigada que “va a conèixer tots els detalls sobre la seva vida”.

En el cas que aquesta persona ens denunciés, fet el qual mai ens ha ocorregut, tindríem les proves legitimes conformes el client ens ha contractat, existint un contracte pel mig, documento el qual ens dóna garanties i empara gràcies a la nova llei que regula la nostra professió.

4. Els han proposat encàrrecs que suposen la comissió d'un delicte? Sí. En cas afirmatiu, com actuen? En aquests casos no acceptem cap tipus de proposta ni tan sols mantenir una entrevista.

5. Quin és el procediment que segueix un investigador privat quan rep un encàrrec? (els passos que segueix fins que finalitza la recerca).
El procediment de contractació dels nostres serveis es compon primerament de la sol•licitud del pressupost per part del client, derivat d'un previ estudi de viabilitat en percentatge de probabilitats que el protocol i resultat de la recerca sigui viable, per estalviar d'aquesta forma el nostre temps i diners al client/a. Posteriorment ha de signar-nos un contracte estipulat en la Llei de Seguretat Privada 5/2014, conforma la seva intenció té un objecte legitim.

Administrativament cal celebrar aquest contracte, sense ell no podem treballar, l'hi comuniquem al client i si accepta, hem d'anotar el servei en el llibre registro oficial assignant una referència, seguidament iniciem el desenvolupament de la recerca.

A partir d'aquí comença la part tècnica del servei, basada en la cerca preliminar d'informació per tenir unes bases amb les quals treballar. Seguidament es passa a la part operativa del servei per comprovar i confirmar in situ les dades oposades i els revelats pel client.

Efectuat aquest servei i tenint tot el material , arriba el moment de bolcar tots els resultats obtinguts en un informe constituït per les proves i detalls, ja siguin documentals, videogràfiques, fotogràfiques i exposició dels fets.

Havent elaborat el document, es manté una reunió amb el client per emetre-li aquest informe i posteriorment valorar si caldrà anar a judici a ratificar-ho per validar la prova pericial.

6. Com es fixa la tarifa d'un detectiu privat? Els honoraris dels Detectius són lliures. Es pot trobar en el sector diferents preus per realitzar el mateix treball, però la característica de la nostra empresa va més enllà d'obtenir informació, ens centrem molt en la qualitat de la mateixa, el com interpretar-la, quina utilitat té i quins avantatges pot oferir.

7.   A la seva pàgina web afirmen el següent: “si ens veiem en l'obligació professional de mantenir una conversa amb la persona que investiguem, també sabem reconèixer exactament si menteix i perquè ho fa, les seves motivacions”. Quin entrenament rep una persona per adquirir aquesta capacitat?

L'entrenament primordial és el de l'anàlisi de la societat en les seves conductes, moviments, discursos… tot això per poder conviure amb gent de tot tipus de sectors i aprendre com gestionar la informació que transmeten emocionalment, saber quines són les seves intencions i poder preveure-les pel seu comportament i socialització. Tot això s'aconsegueix modelant-te en tot tipus d'ambients, exercitant l'agudesa visual, la coherència i percepció dels actes de la gent. Per exemple, una persona no anirà vestida de marca a un esdeveniment de rock’n’roll.

La pràctica és constant en el dia a dia, i més quan adoptem una actitud sociable amb la qual et pots trobar una infinitat de perfils i personalitats, amb això i a la llarga, conseguiras saber com i que preguntar-li a cada persona per finalment saber tractar-la, i acabar entenent que tot gira entorn del pilar de la intel•ligència social i emocional.

En l'àmbit de la mentida, aconseguim esculpir el perfil de l'investigat, sabent els seus gustos, les seves febleses, els seus traumes… Obtinguda tota aquesta informació és primordial saber una mica de l'àmbit científic del comportament no verbal, ciència la qual estudia i analitza les conductes de les persones, basant-se en les seves expressions o o microexpresiones facials i corporals, juntament amb la coherència d'elles amb el missatge verbal que transmeten.

Sumant-li al CNV (comportament no verbal) a altres tipus de ciències com per exemple la morfopsicología, que estudia les faccions del rostre i la personalitat, podem emmarcar les característiques físiques i psicològiques d'una persona i descobrir pels seus comportaments, involuntaris o no, si ens està intentant mentir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN