dimecres, 17 de maig de 2017

Resum del Security Forum 2017

SECURITY FORUM 2017

El dimecres 17 de maig de 2017, es va celebrar la cinquena edició del Security Forum, congrés on es conjuguen una infinitat d'unions en el sector de la Seguretat Pública i Privada, amb la finalitat de descobrir i analitzar el conjunt d'interessos sobre seguretat i prevenció que comparteixen ambdues branques.

A part de la zona d'expositors on es proporciona cada any la possibilitat de compartir idees i entaular noves relacions sobre negocis, destaquem notablement el programa de l'esdeveniment, on va estar molt latent el tema de ciberseguridad a causa del gran volum d'amenaces que estan aguaitant la nostra societat i estructura dia a dia, destacant com a punta de l'iceberg el problema de l'atac cibernètic “Wannacry” que va afectar a més de 70 països.


L'obertura de l'acte va ser capitaneada pel secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, les paraules de la qual van ser enfocades a una unió de cooperació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, associacions i empreses de Seguretat Privada, sobretot dirigint el contingut en les amenaces tecnològiques com la primera baula de la piràmide d'inseguretat.

En aquest congrés es van tractar temes d'elevada rellevància entorn de la percepció de seguretat que provoca l'era digital i cibernètica, destacant les ponències de Roberto Otero sobre els ciberataques en els sistemes professionals de CCTV. Ricardo Cañizares donant-li notòria importància a la inversió humana en ciberseguridad dins de les empreses. I les ponències més tècniques i practiques elaborades per un dels millors hackers del nostre país, Deepak Daswani i que posteriorment va ser rellevat per Ignacio Rocamora per tractar el tema de la Ciber-Enginyeria Social.

En l'àmbit de les taules de debat, van destacar les centrades en les noves guerres del segle XXI i Vigilats per defecte, amb la participació de professionals del sector i de l'ordenança per debatre els temes més influents al món empresarial i de la seguretat d'avui dia com per exemple: el terrorisme, les guerres d'informació, els atacs digitals massius, etc.

L'obtenció i manipulació de la informació no van ser oblidades, i es van tractar amb minuciositat en les ponències sobre l'anàlisi de Comportament No Verbal de Vicente Altemir, ajunto els tecnicismes d'Oscar López abordant la necessitat d'automatització amb el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades, precedit pel tracte d'importància de posar un CISO (Oficial Principal de Seguretat de la Informació) en les empreses, fet recalcat que va sent cada vegada més necessari. Per tancar aquest marc amb el debat entorn de la Coordinació Nacional davant la Directiva NIS per poder donar resposta a incidentes sobre seguridad informática a gran escala.

Noves millores tecnològiques també van ser exposades per congressistes, de les quals destaquen la realitat virtual de José Luis Navarro, com a eina per a la seguretat ja sigui en àmbit militar, formacions o presentació de projectes entre unes altres. La presentació de Francisco Herrera, guanyador del Premi Security Forum al millor projecte I + D + i de Seguretat a Espanya, sobre la creació d'un sistema de detecció d'armes de foc en vídeo i temps real. I el guanyador del projecte Security Forum de Securitas Location amb diferents funcions com el posicionament indoor & outdoor en temps real, botó de pànic, home aïllat, historial de recorreguts, mapes de calor, així com altres funcionalitats.

Per culminar els dos dies de congrés, l'encarregat de tancar l'esdeveniment va ser el director general de l’Administració de Seguretat de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jardí, felicitant a les empreses privades ja que no solament pensen en el benefici empresarial sinó en el benefici social i destacant l'organització de l'esdeveniment com un certamen diferent, anant molt més allà compartint idees, visions empresarials, tecnologia, intel•ligència i informació, sent aquestes dues últimes les claus del futur de la seguretat. On en aquests moments d'incertesa és primordial la unificació del sector i les forces que cadascun pugui aportar en la lluita i protecció de les amenaces, les quals tenen formes molt canviants però sobretot amb conseqüències cada vegada més gravis. Recalcant com a conclusió final la realitat que si vivim en un món sense seguretat mai va a existir la llibertat.

Com a conclusió d'aquestes dues jornades del Congrés del Security Forum 2017, extraiem la idea que la cultura de gestió professional del risc en la nostra societat, és un de les primeres baules que cal conscienciar en les empreses, tot això perquè adquireixin aquest valor i elaborin un projecte d'anàlisi de riscos amb la finalitat d'adoptar mesures de prevenció davant les amenaces que cada empresa assumeixi com a reals, d'aquesta única manera podrem incidir en la conscienciació de la prevenció i convertir la cultura de seguretat en un dels majors béns que avui dia una entitat i societat pugui tenir, a nivell estratègic i de prevenció davant les amenaces tecnològiques massives o d'una altra índole, ajunto la generació de confiança i transparència explicant la veritat.Alexandra Oliver


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN