dijous, 16 de febrer del 2017

El potencial risc turístic il•legal per als propietaris barcelonins


Quins són els riscos que pot tenir un propietari que no sàpiga el que es cou en el seu pis llogat?

Això és el que es preguntava la ràdio francesa Equinox, en una entrevista que van fer a José Mª i Sandra Oliver en les oficines de Detectius Oliver a Barcelona.

La resposta és simple, com a conseqüències per al propietari, cap a destacar que pot rebre males notícies en forma de multa o sanció per incomplir la normativa turística en la qual no sabia ni que se li anava a implicar.

Oliver recomana que abans de signar un contracte de lloguer de la seva propietat, cal obtenir informació de manera preventiva per assegurar qui realment estarà vivint en l'habitatge. Els nostres serveis li ofereixen un perfil del futur inquilí i el seu historial, tot això per assessorar si es tracta de la persona adequada i complirà amb les mensualitats establertes en el contracte d'arrendament i prevenir que el seu habitatge es converteixi en apartament turístic il·legal.Seguidament podreu veure l'article traduït, no obstant això si preferiu veure l'original, punxeu aquí.

Quins riscos tens si llogues el teu apartament a Barcelona?
per Amandine Eymes 16 de de febrer de, 2017 Notícies de Barcelona

Barcelona sempre dóna la benvinguda a més visitants cada any superant els seus registres d'assistència turística. El que cal inspirar als inquilins subarrendar els seus apartaments per uns pocs dies o setmanes. Però és segur?

L'actual alcaldessa Ada Colau, que vol posar fi a la proliferació d'apartaments turístics, responsables de l'augment de preus de l'habitatge, va imposar una moratòria a l'obertura de nous allotjaments turístics i llicències turístiques al juliol de 2015. La moratòria no significa reducció del turisme al centre de la ciutat de Barcelona. Plataformes com Airbnb es venja publicant el lloguer d'apartaments sense llicència d'allotjament turístic.

El novembre passat, les autoritats han engegat un procediment per imposar una multa de 600.000 euros al lloc. A principis de febrer, Airbnb va anunciar que a partir de maig, cada usuari pot publicar un anunci.

Llogar o subarrendar el seu apartament a Barcelona sense tenir la llicència turística és molt arriscat.

Els riscos amb l'Ajuntament de Barcelona

Sense llicència turística, és il•legal oferir una propietat per a lloguer diari, és a dir, per a un període inferior a un mes. El Consell ha pres mesures dràstiques per el per a l'allotjament turístic. Ara que els inspectors municipals aprenen sobre les persones i el control d'algunes unitats per rastrejar la il•legalitat. Fins i tot hi ha un nombre gratuït que permet als veïns denunciar les activitats de lloguer turístic que semblin sospitoses al seu edifici.

Segons Josep Oliver detectiu, l'empresa familiar de Detectius Oliver a Barcelona, "hi ha prop de 6.600 apartaments il·legals en 16.000 allotjaments turístics a la capital català" i sobretot en els districtes d'Eixample, el barri Gòtic i la Barceloneta. Amb l'explosió del turisme, els inquilins subarrenden els seus apartaments sense autorització amagant-se darrere de les plataformes com Airbnb. Però si les autoritats descobreixen que hi ha turistes subarrendant un apartament, és que els propietaris tenen tota la responsabilitat i sancions. La multa de fins a 30.000 euros.

La companyia Oliver diu que rep donis de fa un parell d'anys "un munt de trucades sospitoses de propietaris que volen investigar els seus inquilins." Si el propietari obté proves que el seu inquilí lloga allotjaments a turistes, es pot denunciar a l'ajuntament i és l'inquilí el que paga la multa.

Els riscos amb el recaptador d'impostos

A França, el subarrendament temporal es tolera, sempre amb l'acord del propietari. Si l'inquilí subcontracta només una part de la seva demanda d'habitatge principal i un lloguer raonable (sense benefici personal), no es paguen impostos sobre aquests ingressos.

A Espanya, no existeix aquesta tolerància. Paula Borja, la signatura d'advocats de Barcelona Invex va dir que "Espanya ha de pagar per tots els ingressos independentment del seu origen, fins i tot si el trencament es fa sense llicència". De fet, el rendiment de l'activitat turística ha de ser comunicat a la Agència Tributària (Hisenda espanyola) i genera obligacions tributàries, tals com el pagament d'una taxa d'estada de la Generalitat de Catalunya després de facturar als turistes allotjats i declarar la renda de la propietat rebuda en relació amb aquesta activitat, fins i tot si el propietari no és resident a Espanya.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN