dimecres, 18 d’abril de 2018

La mentida només preval fins que arriba la veritatTots sabem que el Currículum Vitae es considera la porta d'entrada al mercat laboral i donada l'elevada taxa d'atur que s'ha comprovat actualment, la desesperació de les persones en aconseguir una feina pot portar sovint a inventar dades rellevants per assegurar la vacant en un determinat lloc de treball.


No obstant això, és important tenir en compte que qualsevol mentida pot ser descoberta, com bé diu la coneguda expressió popular: "les mentides tenen les potes curtes", per això, per més temptadora que la mentida que pugui semblar el millor és evitar usar-la. Més aviat o més tard serà desvetllada i els resultats poden ser devastadors.

Hi ha innombrables conseqüències associades a la mentida en un CV, com la cancel·lació d'un contracte laboral, encara que en els casos més greus poden fins i tot donar origen a la pena de presó, com tants casos relatats en la comunicació social. Avui dia sembla "estar de moda" la mentida en relació a títols acadèmics per part dels polítics, aquells que haurien de transmetre l'exemple per estar representant al nostre país, però que al que tot indica són els que més guany tenen per accedir als més alts càrrecs.

La veritat és que tot i tots els diners que es pot guanyar, després de descobrir una mentida el que més es podrà perdre és la dignitat, cosa que hauria de ser bastant important en el moment en què es decideix recórrer a aquest tipus de falsedat per enaltir la nostra trajectòria de vida. No hi ha res més important que la veritat i res més gratificant que aconseguir alguna cosa per mèrit propi i sense necessitat de recórrer a farses i invencions.

Una consciència tranquil·la ha de ser sempre l'element primordial quan s'està en una entrevista de feina, ja que sigui quin sigui el desenllaç final, la persona podrà estar segura que no tenint "adornat" el seu CV, cap tipus de conseqüència legal se li assignarà a el futur.

Quan és el nostre futur que està en joc és sempre més segur fer les coses de forma correcta, de manera que més val invertir en un currículum vitae real i adquirir coneixements veritablement importants, d'inventar informació que després ens pot perjudicar seriosament.


¡ Més val feina en mà que cent volant !


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu 
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN