dimarts, 29 de maig de 2018

En la qualitat dels detalls es descobreixen els misteris

       

            ¿ És propietari d'un establiment i vol saber si els seus empleats compleixen les ordres que se li han donat? Vols avaluar la qualitat del servei prestat per la teva empresa? Tot això és possible recorrent al conegut servei que ofereixen els detectius com a Client Misteriós.

            El Client Misteriós o Mystery Shopper és un client incògnit que es camufla entre els altres amb una determinada finalitat. És a dir, actuen com a clients comuns que realitzen una compra o consumeixen un servei i després lliuren un informe sobre la seva experiència. Aquest Client Misteriós detecta falles i obté informació necessària perquè el servei o el personal de vendes puguin millorar. No obstant això, el podrà constatar també l'existència de frau intern o extern o fins i tot identificar formes d'augmentar les vendes.               

         
            Aquest tipus de tècnica utilitzada per les empreses per analitzar i avaluar la qualitat del servei que presten als seus clients és cada vegada més comú, perquè les companyies no poden permetre falles en l'atenció al client, ja que a més d'afectar el volum de vendes perjudica també la imatge de qualitat de la pròpia empresa.

            D'aquesta manera, el Client Misteriós analitza minuciosament tot el procés, avaluant de forma objectiva tots els factors que puguin influir en l'elaboració del seu informe final. Les eines utilitzades es refereixen al tractament rebut, a l'atenció del personal de vendes, al preu dels productes, als serveis que es proporcionen i la qualitat dels mateixos.     
     
           Freqüentment aquest Client Misteriós és ni més ni menys que un investigador privat que recorrent a càmeres ocultes i a preguntes específiques, elabora el seu informe sobre la qualitat del servei prestat.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu 
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN