dimecres, 6 de juny de 2018

Si fas el que t'agrada no sentiràs que estàs treballant


            Arriba la calor que cobreix platges abarrotades, la motivació que et injecta estrès per als teus anades i vingudes a l'aeroport, baralles als restaurants de la costa per reservar la millor taula amb vistes. Tot això ho podrà gaudir part de la gent que tingui vacances, però ... i els que treballen no?

            El tret de sortida d'aquesta estimada estació de l'any, es compara al mateix fi del món, la gent pensa que si no pot gaudir dels beneficis que et pot donar prendre un daiquiri amb sorra als peus però envoltat d'una colla de gent, no vius realment les vacances.
           Aquesta desesperació es trasllada al fet que molts dels que veuen a prop l'inici d'aquesta cursa estiuenca, comencin a inventar les més variades excuses per no haver d'anar a treballar. La forma més fàcil, i conseqüentment la que sembla més accessible per a la majoria és demanar a un metge una baixa laboral.

La baixa laboral que és un dret del treballador, a causa de la incapacitat temporal que suposadament manifesta, permet que aquest segueixi rebent el seu salari fins i tot sense anar a treballar. No obstant això, són cada vegada més els treballadors que fingeixen una baixa per poder rebre el salari sense haver de complir amb la seva ocupació i viure les vacances.

L'única manera de combatre aquest tipus de baixes fraudulentes és que els empresaris contractin detectius privats, per poder demostrar d'amb garanties i de forma eficaç aquest tipus d'estafa. Com detectius coneixem els procediments adequats per esbrinar aquest tipus de casos i ajudar de forma legal a les empreses a prendre les mesures necessàries. La nostra funció és la de verificar i assessorar al client si el treballador està mentint o si està realment incapacitat per treballar. Per a això serà necessari recollir informació pertinent i realitzar tant seguiments com vigilàncies per obtenir proves que parlin per si mateixes (fotos, vídeos) davant advocats i jutges.


En primer lloc hem d'obtenir tot tipus d'informació rellevant. En alguns casos els estafadors arriben fins i tot a cometre l'error de compartir en els seus perfils activitats que revelen la seva frau, com la publicació de viatges a Bora Bora o els Alps Suïssos, ja que els entusiasma més la idea de mostrar les seves experiències a l'altra punta del món, abans de pensar en ser previnguts per als seus veritables objectius a llarg termini. Però a més d'aquestes baixes per passatemps, també es descobreix moltes vegades a través dels seguiments, que els investigats estan en realitat treballant en un altre tipus de negoci. En aquest cas la nostra tasca com a investigadors privats és fonamental, ja que durant un determinat període de temps ens centrem en obtenir proves suficients per comprovar el frau laboral.

Un altre aspecte a tenir en compte quan s'estan investigant baixes fingides és la importància de l'estacionalitat. Element fonamental que verifica un augment en el nombre de baixes en determinades èpoques de l'any, com és el cas del mes de setembre, dels ponts assenyalats i de les festes nadalenques, el que de vegades tradueix la intenció de l'empleat en prolongar les vacances, aconseguint així més dies d'oci i retardar el reingrés a la feina.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu 
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN