dilluns, 30 de juliol de 2018

A cavall regalat si has mirar-li el dentat


Qui mai va fantasiar amb l'ocupació perfecte? Aquell en que a més de fer el que més ens agrada, vam rebre una bona compensació econòmica per això. Tots nosaltres hem somiem amb això en algun moment de les nostres vides, i qui digui que no, menteix.

De petits, els somnis eren una mica diferents, des princeses a súper herois l'important era tenir imaginació. Però, amb el pas dels anys les nostres expectatives van canviant una mica i el que ens comença a atreure més és sens dubte una bona quantitat de diners al final del mes, resultant de l'esforç diari que hem gastat en els nostres llocs de treball.

No obstant això, desafortunadament el panorama no és molt satisfactori avui en dia, a causa de la falta d'ocupació existent, i moltes vegades és perquè ens confiem i acceptem a la mínima de canviar el que ens ofereixen. Com més desesperant sigui el nostre present més nostàlgia tindrem del nostre passat i més errors cometrem en la recerca de feina, només per sortir d'aquest tipus de situació sufocant.

El mitjà més fàcil i ràpid per poder buscar feina és a través de pàgines web, destinades a oferir llocs de treball. No obstant això, cal anar amb compte, ja que amb l'augment del nombre de candidats explorant oportunitats en línia, ha augmentat en conseqüència la tendència a les ofertes de treball falses per tal d'explotar els sol·licitants per poder obtenir les seves dades personals i fins i tot bancaris.

Per prevenir aquest tipus d'estafa és important prestar atenció a alguns aspectes:

    • "Senyals vermelles" - des errors ortogràfics / gramaticals a adreces de correu electrònic que no continguin el domini de l'empresa, horaris extremadament flexibles, incorporació immediata a l'empresa, període de prova sense remunerar, tots aquests detalls són indicis que l'oferta pot no ser real.
    • Sol•licitud de dades bancàries - molts estafadors aprofiten per sol•licitar dipòsits bancaris als candidats, però una empresa de veritat mai requereix diners per a treballar amb ells.
    • Esquema de "diners fàcils" - si la remuneració és molt per sobre de la mitjana, els anuncis no especifiquen els detalls ni les exigències i l'ocupació sembla massa bo per ser veritat, llavors és perquè probablement no es tracta d'una oferta veritable.
    • Indicació del número de telèfon de l'empresa - generalment el tipus d'oferta on hi ha un contacte telefònic tendeix a ser fraudulent doncs és l'empresa que et va a contactar després de rebre les dades per correu electrònic. • Oferta massa atractiva a l'estranger - és sempre important realitzar una investigació intensiva per verificar tant l'oferta com l'existència de l'empresa, ja que si no hi ha cap referència sobre l'empresa o les informacions són molt limitades llavors probablement l'oferta és falsa. 

No és obligatori sospitar de totes les ofertes que ens sorgeixen en la recerca de feina, però cal tenir els ulls ben oberts quan estem planejant el nostre futur, no facilitant així la vida a qui ens vulgui enganyar. Convé tenir en compte que hi ha moltes persones sense escrúpols que només volen beneficiar-se amb el patiment dels altres de qui està desesperadament buscant feina.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu 
de Detectius Oliver


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN