dimecres, 4 de juliol de 2018

L'engany i la imaginació no tenen límits


Moltes són les persones que pensen que estan gastant diners innecessari amb assegurances i altres tantes són les que consideren que ja que paguen també poden obtenir algun tipus benefici extra, encara que il·lícitament. Si la gent es basa en aquesta manera de pensar sorgeixen irremeiablement els Fraus i Estafes a l'Assegurança. Aquest tipus de delictes consisteixen en estafar a través d'accions o omissions conscients per poder assolir un benefici econòmic de les entitats asseguradores, i que indubtablement no els pertany.

Tot i que moltes vegades no es descobreixen, molts d'aquests estafadors cometen errors o executen erròniament el pla que tenien en ment i acaben per ser atrapats pels detectius privats, encarregats de provar aquests actes fraudulents i facilitar les proves a les companyies d'assegurances . Probablement el que molts no saben és que des del punt de vista legal, segons el codi penal per al delicte d'estafa, la pena prevista oscil·la entre sis mesos i tres anys de presó. I en realitat les penes de presó per a casos on s'evidencia engany a les asseguradores han augmentat de forma considerada.

Molts d'aquests plans absurds semblen autèntiques pel·lícules de cinema. Des de les simulacions de atropellament fins als casos més mediàtics com operacions d'hemorroides irreals. Aquí l'única finalitat és estafar sense límits morals i irracionals.

Quan les hemorroides són en realitat rinoplàsties ...

Una asseguradora ens va contractar per esbrinar diversos casos sospitosos de cirurgies d'hemorroides on es demanava el reemborsament de les despeses mèdiques. Tots aquests casos eren idèntics, provenien del mateix centre mèdic i eren sempre de la mateixa cirurgià. Els perfils dels pacients eren similars: dones joves amb una situació socioeconòmica semblant i amb problemes d'hemorroides amb necessitat d'operació. Tot indicava que es tractava d'un frau.


El treball de la nostra agència d'investigació privada va provar que el metge en qüestió a més de no realitzar intervencions d'hemorroides, sinó cirurgies estètiques, més concretament rinoplàsties, també lliurava la documentació d'aquests procediments quirúrgics a les asseguradores com si d'una cirurgia general es tractés donat que les estètiques no estaven contemplades per l'assegurança.


Aquí va ser sens dubte essencial el treball del nostre equip d'investigadors per desmantellar una estafa rellevant.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu 
de Detectius Oliver


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN