dimecres, 17 d’octubre de 2018

Ningú es fia de ningúPenses que estan espiant la teva empresa? Doncs llavors aquest article és per a tu. Anem a parlar del "escombrats electrònics", una forma útil per eliminar les sospites d'espionatge. ¿Però, que és en realitat l'escombrat electrònic? Resumidament, és l'execució d'inspeccions i recerques amb la finalitat de detectar, localitzar i (si cal) eliminar dispositius espies. És la contramesura de seguretat més important, doncs busca instruments d'espionatge actius, sistemes intrusos que capten informació, escoltes i punxades telefòniques. Pot aplicar com a mesura preventiva o com a mesura secundària davant d'una sospita de fuga d'informació. 

La veritat és que la nostra societat és cada vegada més transgressora quan es tracta de la nostra privacitat, ja que s'observen centenars d'empreses que ofereixen equips d'espionatge accessibles a tot o tipus de persones. Per tant és imprescindible contractar personal qualificat i amb equips tècnics adequats, quan hi hagi sospites sobre un possible cas d'espionatge, ja sigui el més senzill o el més complex. Els professionals que s'ocupen d'efectuar aquests escombrats són normalment detectius privats entre altres, contractats per detectar transmissions de vídeo i / o àudio, càmeres, micròfons ocults i altres sistemes passibles d'espionatge, ja que per a la detecció d'aquests equipaments és indispensable un coneixement detallat dels mitjans d'espionatge i els llocs on instal•lar-los. 

Els escombrats electrònics inclouen des d'un registre físic de les instal•lacions fins a l'anàlisi de l'origen d'eventuals enregistraments i localització d'aquests dispositius. A més, també es pot fer el rastreig de micròfons en vehicles o localitzar sistemes GPS ocults. Moltes vegades és possible instal•lar igualment equips de contramesures, com per exemple, equips que generen soroll i que impedeixen entendre i / o gravar converses. 

Les causes per les quals s'efectuen escombrats electrònics són diverses, però les principals són les fugues d'informació, treballadors deshonestos, filtracions a la premsa i registre de patents. 

L'espionatge està en auge per això les precaucions de les grans empreses són cada vegada més justificades, prenent mesures per evitar-ho.

Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu 
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN