dilluns, 24 de desembre de 2018

El Grinch de la vida real

El Grinch, una criatura envejosa que planejava impedir l'arribada del Nadal robant tots els ornaments i regals nadalencs, no només va passar de llibre a pel•lícula sino que també a la vida real. No obstant això, tots sabem que els finals feliços ni sempre succeeixen com es preveu en les pel•lícules, ni el fet de que el Grinch al final retorna tot el que va robar, desafortunadament en la realitat, els lladres que es comporten com ell, no fan el mateix.

Arriba desembre, l'època de l'any per compartir en família amb l'esperança d'un proper any millor, l'època de felicitat i la preferida de molts, que ràpidament pot deixar de ser-ho. Això perquè en veritat durant aquestes dates el furt d'objectes a la llar i els atracaments augmenten, ja que hi ha un major nombre de cases que es troben buides en les èpoques nadalenques. És la temporada perfecta per als delinqüents.

Afortunadament, les persones ja tendeixen a saber-ho, i com a tal els preocupa deixar les seves llars a la mercè dels lladres que s'aprofiten per desenvolupar la seva activitat, per això sovint molta gent decideix acudir als serveis de detectius privats. Aquests professionals actuen tant a l'hora d'investigar un robatori i obtenir les proves adequades, com també en la prevenció dels mateixos, que és sens dubte el punt més important.


No obstant això, hi ha sempre qui prefereix arriscar i si tal fet passa resulta a vegades difícil que els lladres siguin atrapats, ja que fan servir tècniques cada vegada més sofisticades. És aquí que les persones acudeixen als detectius per intentar solucionar els seus problemes ja que els poden aportar les proves que necessiten.

Tant mateix, el millor que es pot fer sempre és prevenir. Per aquet motiu, és important instal•lar sistemes de seguretat intel•ligents on els lladres siguin detectats sense que ho sàpiguen. Aquests sistemes poden ser càmeres ocultes, detectors d'intrusos o per a qui vol una protecció realment efectiva, un sistema de control domòtic. Aquest últim inclou, a títol d'exemple, la detecció de possibles intrusos, el tancament de persianes puntual, la simulació de presència i l'accés a càmeres IP, entre d'altres. Tot això pot fàcilment ser instal•lat per detectius privats per donar-los més seguretat mentre estigui l'habitatge buit.

Com bé els hi exposem, el treball d'un detectiu pot ser essencial quan es planteja deixar la llar per una temporada sense que males sorpreses siguin el regal nadalenc a l'hora de tornar a casa.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN