dimecres, 12 de desembre de 2018

El Sherlock Holmes de l'actualitat


Els detectius privats són cada vegada més coneguts i tot es deu als icònics models tant de llibres com pel·lícules. Si parlem de l'Inspector Gadget o de Sherlock Holmes tothom sap que estàvem parlant de detectius privats. Però la realitat és una mica diferent al que tots coneixen. Els detectius avui dia no porten gavardina ni lupa, però segueixen sent discrets i estan sempre a prop per ajudar a investigar el que necessiti. Aquests investigadors treballen per a particulars, empreses i també per a despatxos d'advocats. I la veritat és que hi ha molts professionals del dret que encara no tenen clar de quina manera un detectiu pot resultar útil.

Els advocats poden necessitar un detectiu privat en qüestions relacionades amb l'àmbit laboral com per exemple en casos de baixes fingides, en l'àmbit penal, en peritatges o altres temes relacionats amb assegurances, per a la localització de persones o fins i tot en el dret de família per a casos de divorcis contenciosos o pensions alimentàries, entre d'altres. Com es pot veure els detectius poden resultar de molta utilitat per als advocats en tot tipus d'investigacions, aportant-los proves dignes de presentar-se davant dels jutjats. Poden ser proves documentals, testificals o pericials, ja que els informes emesos pels detectius constitueixen material probatori en procediments judicials, ja que l'exercici de la professió de detectiu privat, a Espanya, està reconegut per la Llei 4/14 d'abril de Seguretat privada.

L'advocat en el marc d'un procés judicial, entre d'altres, ha de provar els fets que són objecte de discussió, i moltes vegades és aquí on entra l'investigador privat, ja que ve a corroborar la informació que un advocat té però per a la qual no hi ha proves. Així, les tasques del detectiu serviran perquè el professional del dret pugui defendre els seus clients en els més diversos dominis.

En realitat el treball d'un advocat és complementat pel del detectiu i viceversa, resultant enormement beneficiós per a ambdues parts.

Sindia Alves y A. Oliver
Antropóloga y Detective
de Detectives Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN