divendres, 21 de desembre de 2018

Els hipnòtics anuncis que adornen les vitrines de les botigues en temps de rebaixes

Quan començen les rebaixes, és comú veure inquietants allaus de gent accedint a les botigues per aconseguir els productes a un preu inferior al que normalment tenen els articles. No obstant això, amb l'inici de les rebaixes arriben també les estafes i fraus. La veritat és que tots sabem que ens estafen en període de rebaixes, però almenys abans ho feien amb més classe i dissimulació. Actualment ja gairebé tot el món es qüestiona de la veracitat dels descomptes, encara que molts consumidors semblen incapaços de resistir-se als meravellosos anuncis que adornen les vitrines.

Sincerament ningú regala res sense ambicionar alguna cosa en retorn i si els comerciants recorren a les rebaixes és perquè guanyen diners amb això. No obstant els consumidors ja van començar a denunciar les estafes trobades en temporada de descomptes. Les estafes més comuns evidenciades són l'etiquetatge enganyós i la pujada de preus per fer veure un descompte més gran. D'una banda hi ha empreses que en dies anteriors, a l'inici del període de rebaixes, incrementen el preu de molts productes per després poder anunciar una reducció de forma fraudulenta, moltes vegades per fer creure als consumidors que un descompte és més potent ja que hi ha una major diferència de preu entre el "abans" i el "després", el comú inflament dels descomptes. D'altres, prefereixen manipular les etiquetes simulant descomptes en productes que segueixen costant el mateix que abans de la temporada de rebaixes. Molts clients s'enlairen les etiquetes amb el preu rebaixat i veuen que és el mateix que abans.


Un altre frau relacionat amb les rebaixes, es refereix a la fabricació dels productes. Els descomptes solen semblar generosos, però usualment els articles són produïts per ser venuts a preu de rebaixa. Moltes cadenes fabriquen productes per comercialitzar-los exclusivament durant l'època de descomptes, com a per exemple que el seu preu no està rebaixat però la seva qualitat si.

Ja que aquestes empreses segueixen gairebé sempre impunes, malgrat els esforços dels clients per fer-los front quan aquestes situacions succeeixen, els serveis de detectius privats resulten sempre de gran importància ja que són professionals especialitzats en estafes i fraus i poden ajudar a evitar o solucionar aquest tipus d'estafes.

Però com el millor és sempre prevenir, et deixem alguns consells essencials per aprofitar les rebaixes sense sobresalts:

  • Revisar bé els articles;
  • Comprovar els preus;
  • Demanar informacions de les condicions de compra;
  • Desar tots els tiquets i factures.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN