dimecres, 23 de gener de 2019

Ambició sense límitsLes persones necessiten tenir molta cura a l'hora de buscar feina, però les empreses també necessiten saber a qui estan contractant, doncs la veritat és que no hi ha assalariats perfectes. Tanmateix hi ha sempre uns pitjors que altres, de manera que actualment es duen a terme cada vegada més fraus dins de les pròpies organitzacions.

Els treballadors de les empreses són els seus principals defraudadors. Prop de 60% dels casos de frau empresarial són comesos pels propis empleats. Segons un estudi de la companyia KPMG, en la majoria dels casos és a causa d'errors en els sistemes de control de l'empresa, ja que la fragilitat dels controls interns antifrau es presentes com una gran oportunitat per cometre delictes. A més de l'oportunitat, aquesta organització fa que hi ha dos motius més que afavoreixen aquest tipus de conducta, la motivació i la racionalització.
Òbviament que quan es parla de companyies que han estat defraudades se suposa que seran les grans empreses, però aquest pensament és incorrecte ja que no només les grans societats són afectades per aquest tipus d'estafa, ja que tot i que sigui en proporció a cadascuna, tant les grans com les petites empreses pateixen els atacs dels defraudadors. Així que, tota cura és poc en el mercat laboral.

Afortunadament hi ha formes de traçar el perfil del defraudador. Té en la seva companyia treballadors d'entre 36 i 45 anys? Amb una antiguitat d'almenys 6 anys a l'entitat? El seu lloc de treball és a l'àrea de màrqueting, operacions o finances? I per finalitzar, queda saber, ¿tenen alguna responsabilitat directiva? Per tant, si les respostes són totes afirmatives llavors cal posar-se en guàrdia ja que està davant el perfil més freqüent de defraudador. I desfavorablement gairebé la meitat d'ells tenen una autoritat il•limitada dins de l'empresa.

De manera que per combatre el frau en les organitzacions, especialistes de KPMG asseguren que s'ha de tenir en compte els següents punts:


  • Examinar els riscos de frau de manera proactiva i periòdicament.
  • Utilitzar la tecnologia.
  • Conèixer i elegir els tercers amb els quals l'empresa es relaciona amb base a criteris tant d'integritat com d'ètica.
  • Mantenir-se alerta per detectar i saber posar mesures de protecció davant d'aquestes amenaces internes.


En realitat molta gent com més té més vol tenir, ni tan sols pensen en la probabilitat que els seus actes siguin perjudicials per als altres, no només per a les empreses de per si, sinó que també ho siguin per a les persones que les dirigeixen, propiciant la mossegada a la mà que els dóna de menjar.Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu 
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN