dimecres, 27 de febrer de 2019

El clímax de la investigació

El progrés de la tasca del detectiu privat al llarg dels anys ha estat de gran importància. Si abans aquests professionals es centraven només en investigacions familiars, la veritat és que avui en dia això ja no és així. Temes com fraus a asseguradores, baixes fingides, lloguers il·legals de propietats, entre d'altres, són demandes freqüents quan es pretén contractar un detectiu privat.

Perquè la feina d'aquests professionals es completi, mai pot faltar l'elaboració de l'informe escrit, l'apogeu de tota la investigació. En aquest document s'exposa tota la recerca efectuada, servint de prova davant del client i fins i tot davant els jutjats. No es pot considerar l'informe com un tràmit més de la investigació realitzada però si com el resultat final de tot el treball, ja que és el document que es lliura al client.

Com descriu la Llei 5/2014 de 4 d'Abril de seguretat privada, en l'informe elaborat pels detectius privats ha de constar:


"Número de registre, dades del contractant, objecte de la contractació, mitjans emprats, resultats, detectius intervinents i actuacions realitzades"

La seva redacció ha de ser objectiva, clara i concisa, és important que els resultats siguin breus però ben argumentats i amb el recurs de proves gràfiques per demostrar la informació escrita. El seu principal objectiu és centrar-se en l'investigat, amb dades de màxima imparcialitat possible per garantir la credibilitat del document.


Com es pot veure, l'informe emès pel detectiu és un element fonamental, que serveix per valorar el treball exercit i sobretot per aclarir conductes que d'altra manera seria molt difícil de provar i plasmar.

Segons la Llei 1/2000 de 7 de gener de Enjudiciament Civil l'informe del detectiu privat és un document de prova testifical. Com a tal, és important que aquest sigui original, objectiu i cronològic per ser ben entès en el Tribunal.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN