dimecres, 27 de març de 2019

Després de netejar la casa ... netejaven també els diners

No tens temps per a res i estàs pensant contractar una dona de la neteja per tenir la teva casa sempre perfecta, fins i tot quan tu no hi ets? Tens massa males herbes dolentes al jardí però no saps com tractar l'assumpte, llavors vols un jardiner? Doncs compte. Aquest article és per a tu. No oblidar-nos que ningú és igual a ningú i òbviament hi ha persones bones i professionals. No estem intentant posar tothom en el mateixa sac. No obstant això, en els últims anys moltes són les notícies sobre robatoris duts a terme tant per dones de la neteja com per jardiners, mainederes, fontaners, etc.


Totes les persones saben que a les dones els hi encanten les joies. A unes més que a altres òbviament. I hi ha unes que els agraden tant, que no es queden només amb la idea de fer-les servir, sinó també de robar-les. ¿ I quina és la forma més senzilla de fer-ho? Treballant per a qui li sobren les joies. 

Alguns exemples es refereixen a casos on les quanties robades són exorbitants. Una treballadora de neteja, presumpta autora de quatre delictes en domicilis on treballava, hi havia robat més de 20.000 euros en joies. Una altra, amb l'ajuda del seu fill va robar més de 8.500 euros, també en joies. No obstant això mateix amb ajuda no va ser la que més s'ha lucrat, ja que una altra, es va aprofitar de la seva condició de netejadora per, juntament amb el seu fill, robar més de 40.000 euros en tres domicilis. Gairebé el crim perfecte, no hi ha signes de violència, ni es força l'accés a l'habitatge, però es perden sumes de diners només perquè es confia en les persones errades.

Moltes vegades les treballadoes són tractades com una més de la família i els amos tenen total confiança en elles, quedant així soles al domicili quan estan treballant, tenint accés a totes les dependències de la finca sense cap tipus de supervisió, permetent l'accés a els béns que després s'apoderen.

A més de les empleades de neteja, també els jardiners són notícia en la comunicació social per les pitjors raons, ja que molts d'ells aprofiten el seu treball per cometre els delictes. Uns fins i tot accedeixen a les residències, amb els seus habitants a l'interior de les mateixes. D'altres es disfressen de jardiners únicament per vigilar habitatges i així escollir com robar després. També hi ha jardiners que no miren les plantes que han de tenir cura però si el domicili del veí, controlant els moviments de les víctimes per poder triar el millor moment per actuar.


Així que, per a impedir furts per part de treballadors domèstics (empleades de neteja, mainaderes, fontaners o jardiners) y comprovar si realment són culpables sense acusar-los injustament, una de les solucions és requerir l'ajuda de detectius privats. Això perquè podem aportar proves que permetin descobrir el culpable, tan mateix com a regla general els empleats solen cometre el delicte quan ningú els veu. Nosaltres podem esbrinar el moment en el qual l'empleat executa el robatori, analitzant l'escena o anticipant-nos colocant càmeres ocultes.

*Amb aqust artícle no es vol generalitzar, parlem de l'experiència en el nostre sector y l'elevat nombre de casos que ens hem trobat.

Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN