dijous, 2 de maig de 2019

Identitat incerta: els secrets del teu origen


"Tota la seva vida Antonio va tenir la sensació que era adoptat. La seva família súper afectuosa ho denegava, però l'absència de semblances amb els membres de la seva família i la falta de fotos relacionades amb l'embaràs, li indicaven que la seva mare podria no ser la dona que el va portar al món. Un dia va decidir acabar amb els dubtes sol·licitant la seva partida de naixement. Va ser aquí que la veritat va saltar a la llum, les dates de naixement no coincidien. Antoni era definitivament adoptat ". Aquest podria ser l'inici de la història d'un dels molts adoptats que existeixen actualment.

Si vam començar a buscar per internet històries de fills adoptats a la recerca dels pares biològics, un infinitat de coses sorgiran. Moltes d'elles, històries amb finals feliços, altres no tant. No obstant això, totes tenen una cosa en comú: el desig de conèixer els seus orígens.

En la gran majoria dels casos, totes les famílies que adopten nens els donen tot el que necessiten, però hi ha un desig més fort per saber tota la veritat, d'on vénen. Es pregunten diàriament que ha passat, de qui va ser la culpa, quina va ser la situació que va encaminar per a l'adopció, com és la seva família biològica. Una immensitat de qüestions sense resposta que provoca un sentiment de buit profund.

Antigament els fills adoptats no aconseguien cercar la seva família biològica perquè desafortunadament si ho intentaven fer eren censurats i anomenats "desagraïts", i es veia com un fracàs de les adopcions. No obstant això, els temps han canviat i actualment a Espanya, ja està reconegut per llei el dret a conèixer els seus orígens biològics. És un procés que pot perdurar mesos o anys, però la curiositat de conèixer la veritat ho supera tot.

Per sort, hi ha professionals habilitats per a aquest tipus de recerques, els detectius privats, que a causa dels llargs anys d'experiència tenen sempre alternatives de recerca en casos de parador desconegut. La indicació d'adopció a la partida de naixement pot ser un bon punt de sortida per descobrir tota la veritat, encara que sigui necessària una recerca exhaustiva i detallada per poder acabar aquestes històries amb un final feliç com si d'un conte de fades es tractés.


Nadie busca a su madre porque ya tienen una, la madre adoptiva, la madre de corazón. Buscan únicamente su origen, su real identidad.Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN