dimecres, 5 de juny de 2019

¿Riure o plorar? Com solucionar problemes que ocorren en viatjar

Una volta de 180º pot succeir amb les vacances que pensàvem que anaven a ser perfectes. La veritat és que tot es pot torçar en qüestió de pocs minuts, per això el millor és estar previngut. Un incident durant un viatge és per a molta gent un veritable mal de cap, sigui a causa de despeses que no contemplàvem, per la pèrdua de maletes o del passaport, per un hotel molt pitjor que el supòsat o fins i tot per la pèrdua total del viatge. En realitat, en algun moment, tots hem tingut algun tipus de complicació durant les nostres vacances.


I quins són els problemes més freqüents que ocorren al viatjar? Doncs bé, de seguida et presentem 10 incidències que solen passar al viatjar i com intentar solucionar-les.

1. Pèrdua de maletes.
Si arribes a l'aeroport i la maleta no ha aparegut, ves el taulell de l'aerolínia per reclamar. Aquí prendran nota de les teves dades de contacte i solen oferir-te una bossa amb algunes coses bàsiques, per exemple xampús i cremes. Per evitar aquest tipus d'ocurrència és important etiquetar bé la maleta i retirar totes les etiquetes de vols anteriors. Pots també portar a l'equipatge de mà una muda de recanvi per si de cas.

2. Overbooking en hotel/vol.
Si l'aerolínia ens denega l'embarcament a causa de overbooking en el nostre vol, ha de reemborsar el bitllet, oferir una compensació econòmica i un transport alternatiu. Per llei les companyies aèries són obligades a reemborsar les persones per vols amb excés de reserves però no sempre assumeixen les seves obligacions en aquest tipus de situacions. En realitat es pot sol•licitar també el trasllat a la destinació en una data diferent que més ens convingui, però és essencial tramitar tot aquest procediment en el propi aeroport i tenir clar què farà l'aerolínia per acreditar l'overbooking.
Si això passa amb l'hotel, i el canvi no et convenç, gaudiràs del dret al reemborsament adequat per falta de compliment del contracte. No obstant això en el cas de les hoteleres és sempre més senzill ja que solen a informar prèviament el client, i la recol•locació és en hotels de mateixa classe o fins i tot més luxós.

3. Taxis dubtosos.
Des de desviaments inesperats a taxímetres irregulars o inexistents, la veritat és que són immensos els turistes que acaben perdent diners. Molts són transportats a llocs inesperats o confrontats amb una tarifa astronòmica. Per això abans de cridar a un taxi, és important tenir una idea de la ruta i del temps necessari per arribar a la destinació, una solució és comprovar-ho a Google Maps per exemple. I a més és essencial verificar si el vehicle està equipat amb el taxímetre i si funciona.

4. Xarxes Wi-Fi.
En accedir a una xarxa sense protecció estàs deixant les seves dades personals i financers disponibles a qualsevol persona que vulgui apoderar d'ells. Pel que és important que no es connecti a la primera xarxa que troba, i esperar fins a trobar una xarxa més segura. Si estàs en un hotel, cafèteria o restaurant has de sol•licitar accés a la xarxa oficial de l'establiment i utilitzar de una connexió VPN amb seguretat addicional.

5. Pèrdua de passaport.
Si perds el passaport, el primer que has de fer és donar part a la policia local i buscar un consolat a la ciutat que estiguis visitant o en la més propera. Aquí t'ajudaran amb tots els tràmits necessaris. Per evitar aquest tipus de problema, és important portar una còpia autentificada del passaport (full on està la foto i el nom) i guardar l'original a l'habitació de l'hotel. També pots enviar una còpia del passaport al teu correu electrònic abans de viatjar.

6. Robatori de cartera.
Tal com en la pèrdua del passaport, si t'han robat la cartera t'has de posar en contacte amb la policia el més aviat possible. Has d'informar el banc perquè puguin cancel•lar les targetes de crèdit. Si viatges acompanyat pots demanar a algun familiar que t'enviï diners al compte de la persona amb qui estàs de vacances.

7. Clonatge de targeta de crèdit.
A més del robatori de la cartera és possible que et puguin clonar la targeta de crèdit. Si això passa has d'avisar immediatament la teva entitat bancària per poder cancel•lar-la i fer una denúncia a la comissaria més propera. Si sol passar-te això, és important tenir un altra targeta (només per a emergències) per poder continuar pagant el que necessites a les teves vacances.

8. Regals d'habitants locals.
Durant el viatge pots ser abordat per un habitant local que per exemple vol oferir-te una polsera o un collaret. I tot i semblar un acte inofensiu, la veritat és que si així acceptes el regal, la persona que te'l va oferir exigeix un pagament. Si no li pagues és normal que aquesta persona et segueixi, intentant crear confusió. Per això el millor és no acceptar regals d'estranys.

9. Posar-se malalt.
Molta gent sol viatjar sense assegurança mèdica, però en cas de malaltia sempre és millor tenir una asseguradora que ens pugui ajudar amb tots els tràmits necessaris per evitar paperassa. Hem d'evitar d'anar-nos-en pel nostre compte a un metge i trucar abans per saber quin tipus d'acords hi ha per que tot sigui abonat per l'assegurança.

10. Necessitat de cancel•lació/interrupció del viatge.
Per obtenir viatges més barat és costum comprar tot amb antelació, però com més gran l'antelació major la possibilitat de tenir algun tipus d'imprevist a l'hora de viatjar. Els motius més freqüents estan relacionats amb problemes de salut o assumptes laborals. En cas de veure'ns forçats a anul•lar el nostre viatge, l'asseguradora prendrà càrrec de les despeses de cancel•lació, però únicament si la causa estigui justificada correctament i s'inclou entre les que estan detallades en les condicions de l'assegurança.


Aquells que volen garantir la seva seguretat durant les vacances poden també recórrer als serveis de detectius privats ja que aquests professionals estan acostumats a fer investigacions sobre situacions il•legals d'habitatge turístic (quan s'intenta llogar una residència per a les vacances), anàlisi de destinacions turístiques , de necessitats de seguretat i prevenció recreativa, estudis del context urbà i atractiu turístic i també investigacions sobre la inseguretat i els efectes en l'activitat turística.

Les principals necessitats de les persones, conscients o inconscients, en l'elecció de l'oci i temps lliure, són l'originalitat en l'oferta, la qualitat, el preu ia més la seguretat.


Sindia Alves i A. Oliver
Antropòloga i Detectiu
de Detectius Oliver

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN