dijous, 9 d’abril de 2020

CONFLICTES VEÏNALS: QUINS SÓN ELS MÉS COMUNS?Mai cal apreciar com un factor negatiu el viure en comunitat, ja que pot ser molt suportable si seguim les normes bàsiques de convivència, però actualment amb l'estat d'alarma decretat pel Govern per frenar l'epidèmia de l'COVID-19 (Coronavirus) està provocant problemes entre veïns. En concret, a Barcelona la Guàrdia urbana va rebre només aquest dimarts un total de 1865 trucades per problemes de convivència veïnal.

No obstant això, hi ha certs temes que poden crear controvèrsia, però res que no tinguis olució, inclusivament vénen fins regulats en la Llei de Propietat Horitzontal, l'encarregada de vetllar perquè tot conflicte veïnal es resolgui.

 Quins són els principals focus de problemes en la comunitat?

Ara et enlistamos els problemes més comuns i fes un exercici mental per poder solucionar-se i sortir airós i amb millors resultats.

1. Respecte de les àrees comunes: Aquest és motiu de molts conflictes i en general estan embolicat els nens que al no aconseguir espais a casa busquen escampar fora d'ells.
2. Els sorolls: Aquest és pot ser un dels més comuns i protagonista de grans discussions, sobretot en edificis on cada pas pot ser escoltat fins amb augment; fins al lladruc d'un gos representa un dels grans conflictes veïnals.
3. Reformes individuals: Realitzar obres en els pisos forad'horaris establerts per la junta de veïns porta grans batalles campals i fins i tot dins dels horaris en què pogués realitzar-se.
4. Les festes: Davant festes o obres fora de l'horari permès (que a Barcelona s'estableix en la franja que va des de les 7.00 h. Fins a les 23.00 h., Tot i que varia en altreslocalitatssent la més comuna de 9.00 h. A 22.00 h.), La qual més recomanable és sol·licitar a l'veí que cessi amablement. Si aquest veí decideix continuar amb la seva activitat, es pot realitzar una denúncia de forma individual davant les autoritats que acudiran immediatament a frenar el soroll.
5. La morositat: Si ja es van posar d'acord els conflictes veïnals seguiran quan algun dels membres no pagui alguna quota acordada en consens.
6. Prendre mesures de seguretat: Es tancar una porta com a mesura de seguretat i que tots la acatin serà una baralla segura, fins que alguna cosa greu succeeixi o es vegi vulnerada la seguretat del col·lectiu.
7. Les escombraries: Si cada pis o casa no és responsable de treure-la i col·locar-la al recipient adequat i en el pitjor dels casos deixa el rastre de líquids o olors en les àrees comunes a l'treure-la, sempre generés conflictes veïnals que es dilataran amb poques mires a solucionar-se.


Malauradament, són moltes les ocasions en què es produeixen enfrontaments amb veïns que difícilment poden acreditar-se a través d'una denúncia policial, ja que els sorolls, deixalles, o la molèstia que sigui, ja ha passat quan arriben les autoritats.


Per poder afrontar amb intel·ligència i molta paciència els conflictes veïnals cal estar atent i amb ment freda per poder tenir diverses alternatives per solucionar el problema i la nostra agència Oliver Detectius treballa per solucionar conflictes d'aquest tipus aportant les proves necessàries perquè el nostre client disposi de totes les eines perquè les autoritats prenguin cartes en l'assumpte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN