dimecres, 29 d’abril de 2020

DESPRÉS DEL CONFINAMENT: ¿EPIDÈMIA DE DIVORCIS?

L'estrès de l'aïllament podria afectar la relació de parella.


Un dels efectes col·laterals de l'coronavirus, que segurament no estava entre les possibles conseqüències analitzades pel govern, són els problemes de convivència que s'han produït en moltes llars espanyoles; una de les raons és passar massa temps junts que ha portat de retorn vells i nous conflictes de parella. La porta tancada incrementa l'efecte molest que de vegades sentim cap a les petites manies de la teva parella.
Ara passem 24 hores a casa i 7 dies a la setmana, compartint temps amb la nostra parella més hores del que estem acostumats; la manca d'activitat física com social durant el confinament ens provoca estrès i ansietat, per la qual cosa sorgeixen conflictes de convivència, i són molts els poden decidir per acabar amb la relació, per la seva pròpia salut mental.
Igual que ens passa en vacances d'estiu o Nadal, quan vam passar la major part de el temps en família, la crisi de l'coronavirus provocarà que moltes parelles desideixin  divorciarse a Espanya res més finalitzat l'estat d'alarma decretat pel Govern.


La ciutat xinesa de Xi'an que ja ha passat el pitjor de la pandèmia pel Covid-19, ha experimentat un repunt de divorcis un cop acabada la quarantena obligatòria.
D'acord amb informació publicada pel diari xinès Global Times, l'augment de les comandes de divorci va començar a registrar-se el 1 de març de 2020. No obstant això, com informa el diari, algunes parelles només es van barallar durant el confinament, però un cop reprès el ritme normal de vida, les coses es calmen; inclusivament hi va haver algunes parelles que van iniciar el tràmit però es van penedir i van renunciar a divorciar-se. Algunes parelles joves van decidir fins i tot tornar a casar-se mentre el seu certificat de divorci s'estava imprimint.

Si vols que aquest confinament per coronavirus no li passi factura a la teva parella no oblidis:

  • La comunicació, fonamental.
  • La convivència no és una carrera per veure qui és millor i qui fa més.
  • Tolerància, ho estem fent el millor que podem.
  • Comprensió i suport, entre nosaltres ens ajudem.
  • Consens, som un equip.
  • Temps per als moments d'intimitat en parella i en soledat també.
  • No prendre decisions definitives en un moment tan crític com aquest.

"Si li poses obstinació i ganes, tot sortirà bé. Però no ho oblideu, davant la frustració i la impotència, violència zero. "0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN