dimarts, 26 de maig de 2020

ERTO I TREBALL EN NEGRE: ¿BENEFICIS O REGS?
Amb la crisi de la COVID-19 i l'estat d'alarma els empresaris han hagut de paralitzar la seva producció i adaptar-se a nous escenaris.

Fa tot just sis mesos enrere el succés que vivim actualment només ho associàvem amb una història de ciencia ficció o sèries post apocalí ptiques, però aquesta pandemia ha provocat que la societat experimenti tot tipus de canvis des del punt de vista social, econòmic i polític.

El 14 de març de 2020, amb el Reial Decret 463/2020, es va declarar estat d'alarma per poder gestionar la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Davant l'avanç progressiu del coronavirus i l'aturada de les empreses, els empresaris han hagut d'actuar de manera immediata, en un temps rècord i amb un alt cost a nivel professional i personal; molts d'ells van iniciar els tràmits de l'ERTO dels seus treballadors.

Els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), permet que les empreses donin per finalitzat durant un temps concret la relació laboral amb els seus treballadors, això s'ha transformat en una de les mesures eficaces de les empreses espanyoles per fer front a assumptes econòmics, tècnics, organitzatius o de força major, com l'impacte que ha generat la pandèmia del coronavirus en la seva activitat productiva i per tant econòmica.


COL·LAPSE EN LES OFICINES DEL SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ ESTATAL (SEPE)

L'allau de ERTOS presentats per les empreses, amb l'objectiu d'evitar l'acomiadament dels seus empleats, ha provocat el col·lapse a les oficines del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), amb el consegüent retard en la transferència de la prestació.
Per això, la majoria de treballadors afectats no ha rebut encara la prestació corresponenta el mes anterior, segons les dades publicades pel SEPE, diàriament s'estan tramitant unes 80.000 prestacions, una xifra que podria complicar fins i tot que es tramitin totes les prestacions abans de final de mes.
Davant d'aquesta situació que están travessant nombroses llars tenir una feina en negre és una realitat molt present per a moltes persones. Tot i que és total ment il·legal, sobre tot quan es donen casos en què persones están cobrant el ERTO.
Per això volem explicar-te els principals riscs comporta:
·         Desprotecció del treballador: L'empresari no té cap tipus de responsabilitat sobre el treballador. Per tant, si es produeixen impagaments, el treballador quedarà totalment desprotegit davant la llei i perd el dret a denunciar l'empresari.
·         Baixa laboral: Si es treballa en una empresa en negre, en cas de patir un accident laboral i necessitar la baixa durant un determinat període de temps, no es podrà reclamar el subsidi per aquesta incapacitat, a més no podrán percebre ingressos per aquesta causa.
·         Sancions: A més, pot ser que Hisenda i la Seguretat Social investiguin al treballador i el sancionin.Oliver Detectius Privats som una agencia d'investigació amb una llarga trajectòria professional i experiència en la recollida de proves legítimes en casos de frau laboral. El nostre elevat coneixement en aquest tipus d'investigacions, ens permet trovar l'operativa adequada a cada cas de manera àgil. Per tant, aquest tipus d'accions irregulars, a la llarga, generaran més costos que benefici i nosaltres et podem donar la sol·lució.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN