dimecres, 22 de juliol de 2020

DIGAM COM ESCRIUS I ET DIRÉ QUI ETS


L'escriptura d'una persona és tan única com la seva personalitat, molta gent ignora que a l'hora que escrivim el nostre cervell es posa en marxa, ja que a l'hora que comença a sorgir l'escriptura de la nostra mà, tota i cadascuna de les lletres les anem dissenyant, planificant i pensant.
En l'era digital en què vivim, i especialment amb l'ús dels smartphone i ordinadors han provocat que fem menys ús de l'escriptura a mà, a al punt que ara ja no s'escriuen cartes a mà.


Avui dia la Psicografología és una de les tècniques que s'utilitza a Espanya, que té per objecte estudiar les característiques de la personalitat dels individus mitjançant la interpretació dels dominats aspectes gràfics de l'escriptura manuscrita, també la denominen com la "psicologia de l'escriptura ".
Mitjançant anàlisi psicografológicos podem analitzar la presència de trets compatibles amb determinades patologies i tendències en el comportament, els grafòlegs intenten conèixer aspectes de la seva personalitat que la persona analitzada no vol exterioritzar, ja sigui perquè no li convé fer-ho o simplement perquè són inconscients d'això.Com s'analitza una escriptura?1. Adquireix una bona mostra: l'ideal per a realitzar un estudi que sigui infal·lible hem de comptar amb un manuscrit d'entre 15 línies d'extensió i un foli; és perfecte si aquest inclou la seva signatura i el realitza en un paper blanc sense pautar; millor encara amb al menys unes hores de separació, perquè l'escriptura a mà canvia amb l'ànim i les circumstàncies.

2. Observa la pressió dels traços: tenim persones que pressionen molt contra el paper i altres tenen una adherència lleuger, podem identificar aquest aspecte per mitjà de les marques de pressió a el revers de la fulla, aquesta característica té els següents significats.
• Molta pressió vol dir que l'energia emocional és alta. El subjecte podria ser intens, sensorial o vigorós.
• Una pressió mitjana indicarà que la persona és relativament tranquil·la però segura.
• Una pressió lleugera és signe d'introversió o és pròpia d'una persona que prefereix situacions amb baixos nivells d'energia.

3. Revisa la inclinació dels traços: l'escriptura, especialment la lletra cursiva, sol inclinar d'esquerra a dreta i analitza la inclinació d'aquesta manera:
• Inclinació dreta: quan l'escriptor està ansiós per escriure o ho fa ràpida i enèrgicament; si això és repetitiu la persona podria ser segura de si mateixa i confiada.
• Inclinació esquerra: podria implicar que la persona vol amagar les seves emocions és una persona poc col·laboradora,
• Inclinació recta i vertical: el subjecte controla bé les seves emocions.

                                              (Mostra d'inclinació de traços)


4. Línia de base: a l'escriure en un full sense línies, les persones no solen escriure en una línia recta perfecta.
• Es diu que l'escriptura ascendent mostra optimisme i un ànim alegre.
• L'escriptura descendent podria ser un senyal de desànim o esgotament.
• L'escriptura ondulant que puja i baixa podria significar que la persona és inestable o indecisa.

5. Grandària de les lletres: quan són grans, la persona podria ser extravertida; per contra, les lletres petites podrien indicar que aquesta és solitària o introvertida.

6. Enllaç de les lletres: si realitzem un estudi de les lletres cursives són una font prolífica doncs hi ha moltes variacions possibles:
• Garlandes: aquestes corbes tenen forma de copa i són obertes a la part de dalt, podrien exterioritzar la força i calidesa d'una persona.
• Arcades: corbes cap avall que són més lentes i sòbries, però que també s'associen a les personalitats creatives.
• Filiformes: el traç es va fent cada vegada més lleuger cap al final de la paraula i de vegades hi ha punts continus al full. Aquest és un estil apurat i descuidat, encara que hi ha altres variacions.

(Mostres d'escriptures filiformes)


L'escriptura parla de nosaltres mateixos, revela la nostra personalitat, pors, valors equilibri emocional, caràcter entre altres; és per això que el nostre treball en Detectius Oliver és precisa i infal·lible; comprovem a través dels trets gràfics la compatibilitat amb certes conductes o aspectes psicosocials tan sols el manuscrit d'una pàgina és suficient per emetre un ampli diagnòstic de personalitat, determinar autoria de signatures, selecció de personal, analitzar el caràcter dels fills inclusivament contribuir a l'elecció de parella.

Pot ser decisiu en processos legals i privats, ¡tingues-ho en compte!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN