dimecres, 1 de setembre de 2021

Certificats COVID-19 falsificats


 Amb la vacunació contra el coronavirus, PCR i prova d'antígens a bon ritme en la majoria dels països, el certificat digital covid es convertirà en una eina fonamental per afavorir la mobilitat, l'economia i / o els esdeveniments massius. Però les desgràcies sempre són aprofitades pels delinqüents i pels ciberdelinqüents.

La investigació i el desenvolupament de la vacunes ha estat blanc d'atacs cibernètics des de principis d'any, pràcticament des que es va iniciar la pandèmia. El mateix amb la venda il·legal de mascaretes no homologades o dels "remeis" com a tractament contra el COVID-19 que promouen els estafadors. Per no parlar dels documents falsos en els quals s'aconsegueix un document que pot ser de qualsevol pacient, s'escaneja i amb una eina d'edició el modifiquen.

A Espanya encara no s'han detectat aquest tipus de certificats de covid falses, però sí en altres països com Alemanya, Mèxic, etc. Les autoritats han informat de l'aparició dels primers certificats falsos tant de vacunació com a prova de PCR i antígens, i és que encara és un fenomen menor en termes numèrics, però l'oferta i la demanda augmentarà.

I és que és molt probable que criminals aprofitin l'oportunitat de produir i vendre falsos certificats de proves de Covid-19, mentre s'obligui a les persones fer-se proves per a realitzar qualsevol viatge en temps de pandèmia.

Donada la diversitat de mitjans tecnològics disponibles amb impressores HD i varietat de programes, els falsificadors poden produir documents falsos d'alta qualitat. No obstant això, no cal un gran procés per produir els falsos certificats. A diferència dels passaports, diners, identificacions entre altres coses que compten amb marques de seguretat difícils de reproduir, els documents dels laboratoris solen ser simples fulls de mida estàndard per a impressora i de vegades un simple correu electrònic.

 El procés de verificació fins al moment és bastant simple. Es fa a ull. Un viatger presenta un test negatiu de PCR, el personal de Sanitat txeca que les dades concorden amb el document d'identitat, que està fet 72 hores abans de el vol i que la prova és una de les considerades vàlides.

Però ... Com es pot saber que és un certificat fals?

En detectius Oliver comptem amb perits certificats en documentoscòpia qui s'ocuparan de realitzar exàmens dels documents amb l'objectiu de detectar alteracions en el paper, sistemes d'impressió i de seguretat. On garantim dictaminar la seva autenticitat o les possibles alteracions que hagi estat objecte.

I si veus per Internet algun anunci de proves PCR, prova d'antígens, i fins i tot certificats de vacunació contra el COVID-19 fraudulentes el millor és denunciar-ho davant la policia. Ens estem jugant molt com per consentir l'actuar d'aquests delinqüents.

Compte amb tot això!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN