dimarts, 21 de setembre de 2021

En la ment d'un filicida


Són els crims més difícils d'entendre, però ocorren amb més freqüència de la que es creu.

Però ... Què és un filicida?

És el terme genèric que es denomina per assenyalar l'assassinat d'un fill per part d'algun dels seus progenitors.

A partir d'uns estudis realitzats pel psicoanalista Resnick P.J (1969), va proposar diverses classificacions per al filicidio a partir dels motius pel qual el pare o la mare arribo a cometre el delicte

1. Filicida altruista: en aquesta categoria s'inclouen els casos de trastorns depressius majors, depressions psicòtiques i fins i tot psicosi. Es va trobar que la majoria dels casos les expressions de l'o els agressors són de l'tipus "li he donat pau al meu fill" "el serà més feliç allà dalt"

2. Filicidia agudament psicòtic: es tracta d'aquells en què els pares maten algun dels seus fills sota la influència de les al·lucinacions i idees delirants, aquesta categoria els trastorns mentals so majors en on abunda la falta de raciocini. És important assenyalar que aspectes com l'abús de l'alcohol o qualsevol estupefaent estan molt rarament presents com a causa directa de l'delicte.

3. Filicidio per fill no desitjat: en aquesta categoria s'inclou el delicte de neonaticidio. És a dir, que per l'absència d'una figura paterna que s'ocupi de el nadó pot ser una de les principals causes per la qual la mare pot arribar a matar el seu fill.

4. Filicidio accidental: en aquesta categoria s'engloba aquells casos en què els menors són víctimes de maltractament físic. Queden així definits perquè la intenció de l'homicida no era matar si no només fer mal i / o castigar.

5. Filicida per venjança: aquests casos són aquells en què un progenitor mata el seu fill com a forma deliberada de fer patir l'altre progenitor, aquest tipus de filicidio és conegut com "complex de Medea".

Un exemple d'aquest delicte va ocórrer el 24 d'Agost de l'any en curs, en on un argentí de 44 anys és acusat de matar el seu fill de 2 anys com a venjança a la seva ex parella, amb la qual s'havia separat uns dies abans. El brutal cas va ocórrer en un hotel de la ciutat de Barcelona. Tot va passar durant la nit d'aquesta jornada quan Álvarez Giaccio es va presentar a l'hotel en el qual vivia el noi amb la mare.

L'home va dir que volia anar a passejar amb el nen i se'l va endur a un altre hotel. Des d'allí li va enviar un missatge al seu ex dona en què li anunciava que "s'anava a penedir" de la separació i un suggestiu missatge: "Et deixo a l'hotel el que et mereixes". La dona va donar avís a la Policia, per la qual cosa van acudir a l'hotel ràpidament i en una habitació de l'setè pis, van trobar a el noi mort, aparentment per asfíxia, al bany.

Llavors, atemptar contra la vida dels propis fills es denomina com un crim antinatural, a què s'ha de buscar una explicació la qual ha de ser donada per la ciència i operada per la justícia.

Una de les principals raons per cometre un assassinat és resoldre un problema. I per a algunes persones, que la causa d'aquest problema siguin els seus fills no és un impediment per acabar amb ell.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.

Contribuïdors

ES - EN